191679_10150164597914153_5589534_o

De ce nutriționiștii recomandă afinele?

Sursa foto: Cabana Moţilor.

Nutritionistii recomanda AFINELE: afla DE CE!

Afinele sunt bogate in vitamine si minerale, precum: vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina PP, dar si in magneziu, sodiu, mangan, seleniu, zinc, fier etc.

Afinele mai contin in concentratie mare si cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul, o substanta mult mai activa decat vitamina C, cu efecte antitumorale, anticancerigene si de crestere a imunitatii. Resveratrolul combate stresul oxidativ si protejeaza ADN-ul celular.

Afinele mai sunt bogate in fibre si in carbohidrati de buna calitate, putand fi consumate inclusiv de catre bolnavii care sufera de diabet. Carbohidratii de buna calitate se absorb lent in organism, mentinand glicemia constanta pe parcursul a mai multor ore, ceea ce protejeaza pancreasul endocrin.

Beneficiile uimitoare ale AFINELOR pentru sanatate
Afinele sunt indicate a fi introduse in dieta zilnica, atata vreme cat acestea sunt pe piata si sunt ecologice. Cu alte cuvinte, ar trebui sa consumam afinele culese din natura, in sezonul lor. Atentie, afinele congelate isi pierd din proprietati.
Beneficiile afinelor: trateaza cistita si infectiile urinare
Suferinzii de cistita si infectii urinare joase trebuie sa consume in fiecare zi un pahar de suc de afine proaspat, pentru a trata infectiile urinare cu E. Coli ai alti agenti patogeni. Consumul de afine imbunatateste diureza, curata rinichii si dezinfecteaza tractul urinar.
Beneficiile afinelor: inhiba procesele de imbatranire
Afinele sunt bogate in antioxicanti si substante active care incetinesc procesele de imbatranire, mentinand energia organismului si inlaturand efectele toxice ale oxidantilor din organism. Daca locuiti in mediu cu radiatii mai mari, cum este mediul urban de exemplu, se recomanda sa consumati afine in sezonul lor.

Add your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 4