Brioșe cu afine
Ingrediente: 400 gr afine, 350 gr faina, 150 gr zahar brun, 120 gr unt, 150 gr iaurt natural, 3 oua, un pliculet praf de copt, esenta de vanilie, hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat.
Preparare:
Se topeste untul la bain-marie si se lasa putin la racit. Intre timp se porneste cuptorul pentru a se incalzi la 180 grade.
Se pun ouale intr-un vas, alaturi de zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit. Mixeaza bine si adauga faina amestecata inainte cu praful de copt. Omogenizezi si adaugi afinele bine spalate, uscate pe un servetel. Amesteca cu grija, cu o lingura incercand sa zdrobesti cat mai putin afinele.
Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra. Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari si pufoase . Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar.
Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar. Pofta buna!
Sursa: petitchef.ro