office@vitalberry.ro+40 0254 246 124
                   Prăjitură de afine cu frișcă din cocos

Prăjitură de afine cu frișcă din cocos

Prajitura de post cu afine e foarte gustoasa! Poti face blatul cu cacao sau fara, frisca de cocos e foarte parfumata, iar afinele proaspete ii dau un gust desavarsit!
Daca tii post, ai multe restrictii culinare. Daca deja esti vegeariana, sa nu mai consumi nici lactate si nici oua ti se poate parea mai greu. Dar nu trebuie sa iti reprimi toate poftele! De exemplu, poti face o multime de deserturi de post. Unul ar fi prajitura de post cu afine, imbunatatita cu frisca de cocos!

De ce e buna prajitura de post cu afine proaspete
Blatul pe care il are aceasta prajitura de post cu afine contine zahar brun, care este mai sanatos decat cel alb. Asa ca trebuie sa il ai mereu in bucatarie! E un blat simplu, pe care il poti folosi ca baza pentru prajitura cu orice fel de fructe. Eu am ales astazi afinele pentru ca sunt pline de vitamine si niciun strop de colesterol!


Ingrediente pentru blat: 1 ½ cani cu faina, ¾ cana cacao (optional), ¾ cana zahar brun, 2 lingurite praf de copt, ½ lingurita biarbonat de sodiu, ½ lingurita sare, 1 cana lapte de cocos, ½ cana apa fierbinte, ½ cana ulei de cocos, in forma lichida, 2 linguri cu faina din seminte de in, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita extract de vanilie.
Ingrediente pentru frisca de cocos: 2 cani lapte de cocos rece (se foloseste partea solida, care este grasa), 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingura sirop de agave.
Prepararea blatului:
Pentru a face prajitura de post cu afine, amesteca intr-un bol mare faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adica toate ingredientele uscate. Amesteca-le bine!
Separat, amesteca laptele de cocos cu apa fierbinte. Subtiaza faina de seminte de in cu putina apa si las-o sa stea cinci minute sa se umfle. Adauga apoi aceasta compozitie peste laptele de cocos, impreuna cu otetul si extractul de vanilie. Amesteca-le!
Combina apoi ingredientele uscate cu cele umede amestecand cu o lingura de lemn.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si unge cu putin ulei de cocos doua tavi rotunde cu diametrul de 20 de centimetri in care ai pus si hartie de copt pe fund.
Imparte compozitia in cele doua tavi si coace blaturile aproximativ 20-25 de minute. Incearca blatul de prajitura de post cu afine folosind o scobitoare.
Dupa ce s-au copt, lasa blaturile sa se raceasca pe un gratar pentru cel putin 10-15 minute inainte de a le scoate din tavi.
Cum se prepara frisca de cocos
Pentru a face frisca de cocos cu care sa acoperi prajitura de post cu afine, tine cont de urmatorul truc: foloseste numai partea grasa din laptele de cocos! Cand scoti cutiile de lapte de cocos din frigider, nu le agita deloc! Desfa cutia cu grija, in asa fel incat grasimea si apa de cocos sa ramana separate.
Pune grasimea de cocos intr-un bol de mixer. Apa de cocos poate fi folosita la altceva, cum ar fi shake-uri vegane. Incepe sa amesteci cu mixerul la viteza mica, apoi pune extractul de vanilie si siropul de agave. Trece mixerul pe viteza medie si amesteca in continuare, pana cand grasimea de cocos se inmoaie si incorporeaza celelalte ingrediente.
Poti sa folosesti frisca de cocos imediat. Dar, daca vrei sa nu curga de pe prajitura de post cu afine, mai las-o putin in frigider, sa se mai intareasca.
Cand asamblezi prajitura de post cu afine si frisca de cocos, pune pe o farfurie larga primul blat. Pune jumatate din cantitatea de frisca pe el, apoi acopera prajitura cu un strat cu afine proaspete. Se gasesc si acum la supermarket. Aseaza apoi al doilea blat, pune si peste el frisa si acopera cu inca un strat de afine, mai generos.
Ai o prajitura de post cu afine atat de aromata incat o sa vrei sa o prepari mereu, nu numai in post!
Share: