Rulada cu gem de afine
INGREDIENTE (tava 35×25 cm)
5 oua, 110 g zahar, 110 g faina, 1 pastaie vanilie, 1 varf cutit sare, 250 g gem de afine, 50 g ciocolata alba (pentru decor), fructe de padure (pentru decor)
Mod de preparare :
Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua vase separate. Adaugam zaharul peste galbenusuri si semintele pastaii de vanilie si mixam pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam sarea peste albusuri si le mixam pana cand nu mai cad de pe paletele mixerului. Adaugam, in 2-3 transe, galbenusurile peste albusuri si amestecam cu grija, de jos in sus. Cernem faina direct peste compozitia obtinuta. Amestecam din nou, cu grija, de jos in sus, pana la omogenizare. Tapetam o tava cu putin unt si hartie de copt si adaugam compozitia. O nivelam cu grija si coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-12 minute. Rasturnam blatul de rulada pe o hartie de copt umeda si indepartam cu grija foaia de copt calda. Il infasuram cu grija in hartia de copt umeda, strangem capetele si apoi invelim ruloul intr-un servet de bumbac umed. Lasam rulada sa se raceasca complet, apoi eliminam servetul si hartia de copt. Ungem suprafata ruladei cu gemul de afine si o rulam cu grija. Invelim rulada in folie de plastic alimentara si o punem in frigider pentru 30 de minute. Dupa repaus, ornam rulada cu ciocolata alba topita si fructe, afine si zmeura, sau o pudram cu zahar vanilat. O feliem si o servim cu pofta. Este delicioasa!
Autor: Laura Adamache