office@vitalberry.ro+40 0254 246 124
Sucul de afine – rețete simple, rezultate maxime

Sucul de afine – rețete simple, rezultate maxime

Sucul de afine, este un aliment cu proprietăți medicale recomandat cu precădere în cazurile de cistită cronică. Chiar și un pahar mare de afine pe zi (aproximativ 300 ml) au fost suficienți pentru a înjumătății prezenta bacteriilor din urină, la un grup de femei, ce sufereau de cistita cronică.

În ce constă un tratament cu afine?
Tratamentele pot fi scurte sau de lungă durată. Ceea ce este cel mai important de reținut este că toate se bazează doar pe fructe proaspete! Acestea se consumă în stare proaspătă, sucuri, sub formă de piure sau gătite.
În cazul sucului de afine, pentru o acțiune cât mai eficientă, se recomandă să se bea zilnic câte un pahar, timp de 1-3 luni. În cazuri grave, tratamentul se poate prelungi până la 6 luni, fără efecte adverse.
Dacă alegeți să le consumați ca atare, puteți consuma până la o jumătate de kilogram pe zi, timp de 3-5 zile consecutive. Acest tratament, elimină oxiurii, mici paraziți intestinali întâlniți cu precădere la copii.
Rețete de suc de afine
Pentru un gust delicios și pentru beneficii mărite se recomandă combinarea cu alte fructe.

1. Suc din afine, lămâie și rodie

Ingrediente:

 1 cană de afine (aproximativ 150 gr), 1/4 lămâie, 1 rodie.

Mod de preparare:

Se aleg semințele din rodie și se adăugă în blender, împreună cu afinele și sfertul de lămâie. Se mixează până se obține un amestec omogen.
Aceasta combinație de fructe este ideală pentru: scăderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale, astm, contra cancerului de sân, scăderea colesterolului, digestie, stres, răceală și gripă.

2. Suc din afine, mentă, kiwi și căpșuni

Ingrediente:

2 cești de afine (aproximativ 300 gr), 2 kiwi, 16 căpșuni de mărime medie, câteva frunze de mentă.

Mod de preparare:

Se curăța kiwi-ul și se taie în patru, apoi se taie căpșunile în două și se adăugă împreună cu afinele în blender. La final se pun câteva frunze de mentă pe deasupra, pentru decor.
Acest suc este bun împotriva: anemiei, răcelii, dificultăților de concentrare și contra problemelor de memorie, cancerului, tensiunii arteriale crescute, indigestiei, astmului, ulcerului, constipației, colesterolului mărit.

3. Suc de afine și pepene roșu

Ingrediente:

200 gr de afine (1 cană), 750 gr de pepene roșu (5 căni), 1/2 lime, câteva frunze de mentă.

Mod de preparare:

Se amestecă pepenele roșu, afinele și lime-ul într-un blender, iar la final se presară frunzele de mentă.
Acest suc combate următoarele afecțiuni: cistita, cancerul de prostată, cancerul de sân, balonarea.
Optional la aceste sucuri mai puteţi adăuga şi gheaţă.
Share: