Tarta cu afine
Ingrediente:
Pentru umplutura: 6 cani de afine, 1 cana de zahar, 1/2 cana zahar brun, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita esenta de migdale, 3 linguri de faina.
Mod de preparare
1. Amestecati afinele cu zaharul, zeama de lamaie, scortisoara, esenta de migdale si faina si lasati-le sa se odihneasca 30 de minute.
2. Lasati aluatul de placinta la dezghetat, apoi intindeti-l intr-o tava pentru tarta.
3. Adaugati amestecul de afine peste aluat.
4. Taiati aluat fasii si asezati-le peste afine in doua sensuri opuse, pentru a obtine romburi. E cea mai buna varianta, deoarece da posibilitatea aburului sa iasa.
5. Dati tarta la cuptor la 200 grade C aprox 30 de minute, apoi reduceti focul. Acoperiti crusta cu folie de aluminiu si mai coaceti 30 de minute la 180 grade C.
sursa: petitchef.ro